Το Φαρμακείο  Μενεξιάδη Νεοκλή, φροντίζει για την ενημέρωση σας, σχετικά με εκδηλώσεις,  εκστρατείες, ημερίδες ενημέρωσης, δωρεάν προληπτικούς ελέγχους και ό,τι νέο αφορά τον τομέα της υγείας.

20 Μαρτίου Παγκόσμια Μέρα Στοματικής Υγείας

Καταχώρηση 2016/03/15

Η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, με κεντρικό μήνυμα 

«Όλα ξεκινούν εδώ. Στόμα Υγιές. Σώμα Υγιές».

 έχει στόχο να αναγνωρίσουν όλοι τις επιπτώσεις που έχει η στοματική μας υγεία στη γενική σωματική μας υγεία και την ευημερία.

Πώς  η στοματική μας υγεία έχει επιπτώσεις στη σωματική μας υγεία και ευεξία;

 

 • ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Οι παθήσεις των ούλων επιτρέπουν πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση βακτηρίων και πλάκας στην κυκλοφορία του αίματος από αυτή που συμβαίνει όταν τα ούλα είναι υγιή.

Τα βακτήρια που εισέρχονται στο σώμα μας περιέχουν μια θρομβοφιλική πρωτεΐνη που φαίνεται ότι θρομβώνει τα αιμοφόρα αγγεία και τις αρτηρίες μας, αυξάνοντας ενδεχομένως τον κίνδυνο του εγκεφαλικού και των καρδιοπαθειών.

 • ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Οι παθήσεις των ούλων μπορούν να συνδεθούν με τον σακχαρώδη διαβήτη και μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο επιπλοκών του. 

 • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Οι παθήσεις των ούλων έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού και γέννησης λιποβαρών νεογνών.

 • ΝΟΣΟΣ ΑLZHEIMER

Οι φλεγμονώδεις ουσίες που απελευθερώνονται από τη μόλυνση των ούλων έχουν συνδεθεί με τη φλεγμονή στον εγκέφαλο που μπορεί να ενοχοποιείται για τη Νόσο Αlzheimer.

 • ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ

Οι στοματικές λοιμώξεις μπορεί να συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας.

 • ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ/ΝΕΦΡΩΝ

Τα νοσήματα του περιοδοντίου ενδέχεται να συνδέονται με γαστρεντερικούς και παγκρεατικούς καρκίνους.

 

Η καλή στοματική υγεία σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα ωραίο χαμόγελο.

Οι στοματικές παθήσεις μπορούν να επηρεάσουν κάθε πτυχή της ζωής μας – τις σχέσεις μας, την αυτοπεποίθηση, το σχολείο, τη δουλειά, την απόλαυση του φαγητού .

 

      Η αμέλεια της στοματικής μας υγείας δεν αποτελεί επιλογή. Όλα ξεκινούν……


- Από την παιδική ηλικία. Εμφυσήστε τις συνήθειες της καλής στοματικής υγείας στα παιδιά από νωρίς ώστε να τα βοηθήσετε να εξασφαλίσουν υγιές στόμα και υγιές σώμα, πράγμα που θα τα βοηθήσει, στην πορεία, να επιτύχουν.


- Με μιαν επίσκεψη στον οδοντίατρο. Εάν δεν έχετε πάει στον οδοντίατρο για τον τακτικό σας έλεγχο ή εάν το έχετε αμελήσει για χρόνια – κλείστε ΤΩΡΑ ραντεβού! Μια επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να συμβάλει στο να έχουμε καλή γενική υγεία και ευημερία για μια ολόκληρη ζωή.


- Με πρόγραμμα καλής στοματικής υγείας. Ποτέ δεν είναι αργά να υιοθετήσουμε συνήθειες καλής στοματικής υγείας, δηλαδή βούρτσισμα και συμπληρωματικά μέτρα στοματικής υγιεινής, όπως είναι: χρήση οδοντικού νήματος, ξέπλυμα και μάσηση, όπως επίσης οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, που θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε υγιές στόμα και υγιές σώμα.


- Με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Απολαύστε υγιεινή διατροφή και υγιεινά ποτά και περιορίστε την κατανάλωση ζάχαρης – ιδιαίτερα μεταξύ των γευμάτων. Μάθετε ποιες τροφές περιέχουν υψηλότερα επίπεδα ζάχαρης, ιδιαιτέρα εκείνες που περιέχουν «κρυμμένη» ζάχαρη. Εάν καπνίζετε ή πίνετε αλκοόλ, περιορίστε ή κόψτε τις συνήθειες αυτές.

 

 

 Συμμετέχετε και εσείς στο παγκόσμιο κίνημα και μιλήστε μας για τη δέσμευσή σας στη φροντίδα της στοματικής υγείας, χρησιμοποιώντας το hashtag#ItAllStartsHere.  

Περισσότερα

27 & 28 Ιανουαρίου Διήμερη εκδήλωση του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας

Καταχώρηση 2016/01/26

Γνωρίζετε ότι μόνο το 40% του γενικού πληθυσμού έχει τέλεια όραση;

Φροντίζουμε τα μάτια σαςΦροντίζουμε τα μάτια σας

 Ο συχνός έλεγχος και η πρώιμη διάγνωση των σοβαρών οφθαλμικών παθήσεων, μας προστατεύει από σταδιακή ή και μόνιμη απώλεια της όρασης.

Το Ελληνικό Κολλέγιο Οφθαλμολογίας,  με σκοπό  να συμβάλει στην ενημέρωση και πρόληψη των σοβαρών οφθαλμικών παθήσεων, διοργανώνει διήμερη εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό, στις 27 και 28 Ιανουαρίου, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Ριζάρη 2),   με θέμα :

 

                        «Πλήρης προληπτικός έλεγχος από την παιδική έως και την τρίτη ηλικία».

 • Προληπτικός Διαθλαστικός έλεγχος για διαθλαστικές ανωμαλίες (μυωπία, αστιγματισμός, υπερμετρωπία, στραβισμός, διαβήτης)
 • Προληπτικός έλεγχος για καταρράκτη.
 • Τοπογραφική απεικόνιση κερατοειδούς για έλεγχο Κερατόκωνου.
 • Διάγνωση Γλαυκώματος με προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα (OCT-HRT).
 • Ελεγχος με οπτική τομογραφία της Ωχράς Κηλίδας για ηλικιακή εκφύλιση, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και υαλοειδοωχρική έλξη.
 • Κατ΄ιδίαν συμβουλευτική απο οφθαλμιάτρους του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας.
 • Ενημερωτικές ομιλίες ιατρών του Κολλεγίου σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό κατά τις απογευματινές ώρες .

 

Στο χώρο του Μουσείου θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα ιατρεία , όπου θα διενεργούνται οφθαλμολογικές εξετάσεις από ιατρούς του Κολλεγίου, προς όλους τους ενδιαφερόμενους, χωρίς καμία απολύτως χρέωση.

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και το ωράριο λειτουργίας της εκδήλωσης είναι 9.00 με 20.00.

 

Πηγή:  http://www.iatronet.gr/

Περισσότερα

1 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Μέρα AIDS

Καταχώρηση 2015/11/25

Six-dogs Συναυλία Τρίτη 1/12, 20:30Six-dogs Συναυλία Τρίτη 1/12, 20:30

 

«Συζητάμε για τη σεξουαλική αγωγή και υγεία, μιλάμε για την πρόληψη και την προφύλαξη, πολεμάμε τα στερεότυπα και το στίγμα που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV/AIDS και τραγουδάμε για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS».

 Minor Project,

Μαριέττα Φαφούτη,

 Γιώργης Χριστοδούλου,

 Theodore και οι

Bee Jizz

θα ενώσουν τις φωνές τους για να επικοινωνήσουν το πιο αισιόδοξο μήνυμα υπέρ της πρόληψης και της τακτικής εξέτασης και ενάντια στο στίγμα που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV.

Η είσοδος στη μουσική βραδιά θα είναι δωρεάν.

Στη σκηνή του six d.o.g.s., στο Μοναστηράκι.  Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015 με ώρα έναρξης στις 20.30.

 

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, Mtv, Εν Λευκώ, Athens Voice, Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Φωνή της Ελλάδας, avopolis, ελculture και popaganda.

 

Χορηγός Φιλοξενίας

six d.o.g.s.

Περισσότερα

Δωρεάν Βιωματικά Σεμινάρια ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού 5/10 - 12/11

Καταχώρηση 2015/10/22

 Στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού πραγματοποιούνται από  τη Σχολή Δύναμης, μια σειρά Δωρεάν Βιωματικών Σεμινάριών, που υλοποιούνται μέσα από το Πρόγραμμα Ενημέρωσης «Είσαι Γυναίκα. Είσαι δύναμη!», μία πρωτοβουλία τηςNovartis Oncology υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ και με την υποστήριξη των συλλόγων: ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, ΚΕΦΙ και ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ. 

  Από Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015 5:30 μμ 
έως 
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 ,

στον  

Πολυχώρο «7ος» 
Καραγεώργη Σερβίας 4 (Στοά Καλλιγά),  Πλατεία Συντάγματος 

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι ΔΩΡΕΑΝ, αλλά απαιτείται η ηλεκτρονική εγγραφή. 

 Περισσότερες πληροφορίες  για τα θέματα των σεμιναρίων , αλλά και εγγραφές   στο 

https://www.eventora.com

Περισσότερα

16 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Καταχώρηση 2015/10/12

                    

                                                                                                                                                                            

  Την Παρασκευή 16/10 η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» θα γιορτάσει με λαμπρότητα την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2015 στον πεζόδρομο της οδού Δελφών & Σκουφά – Κολωνάκι, διοργανώνοντας ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Βελτιώνω τη διατροφή μου, τρώω σωστά».

Οι ευρύτερες εκδηλώσεις ,  έχουν ως στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σημασία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

 

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

 • Από το πρωί της Παρασκευής (16/10) οι ειδικοί της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» θα βρίσκονται στον Πεζόδρομο της οδού Δελφών στο Κολωνάκι για να ενημερώνουν σχετικά με τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής στην υγεία μικρών και μεγάλων.
 • Επιπλέον, θα πληροφορούν το κοινό σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές ανάγκες & ιδιαιτερότητες. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί να βρει τον ατομικό του Δείκτη Μάζας Σώματος και να συμπληρώσει το ειδικό test «Πόσο ποιοτική είναι η διατροφή μου;». Ταυτόχρονα όλοι θα ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βελτιώσουν τη διατροφή τους, λαμβάνοντας δωρεάν το ειδικά σχεδιασμένο έντυπο «Ημερολόγιο Διατροφής».
 • Το βράδυ της Παρασκευής 16/10/2015 σε μία ξεχωριστή εκδήλωση, στο «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ», θα ανακοινωθούν για 1η φορά, σημαντικά ερευνητικά Επιστημονικά Δεδομένα* σχετικά με τις δραματικές διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο τηςΚεντρικής Παχυσαρκίας σε παιδιά και ενήλικες στην Ελλάδα. Επιπλέον, διακεκριμένοι ομιλητές θα καταθέσουν την άποψη τους σχετικά με την αναγκαιότητα και τους τρόπους βελτίωσης της διατροφής.

 

Πηγή: http://www.logodiatrofis.gr/

 

Περισσότερα

Δευτέρα 12/10/2015 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ

Καταχώρηση 2015/10/09

Παγκόσμια Μέρα ΑρθρίτιδαςΠαγκόσμια Μέρα ΑρθρίτιδαςΣτα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Αρθρίτιδας, τη Δεύτερα 12/10/2015, 17:30 - 21:30,  στο Μέγαρο Μουσικής διοργανώνεται ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού, σχετικά με τις ρευματικές παθήσεις και πως χάρη στην πρώιμη  διάγνωση και την έγκαιρη θεραπεία μπορούμε να σταματήσουμε την αναπηρία.

 

Ακολουθεί καλλιτεχνική εκδήλωση με τους Ελένη Τσαλιγοπούλου & Bogaz Musique.

Περισσότερα

29ος Γύρος της Αθήνας | Φέτος τρέχουμε για τα παιδιά…

Καταχώρηση 2015/10/03

 Φέτος τρέχουμε για τα παιδιάΦέτος τρέχουμε για τα παιδιά          

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων  διοργανώνει τον «29ο Γύρο της Αθήνας», ο οποίος αποτελεί τη μαζικότερη αθλητική διοργάνωση της τοπικής Αυτοδιοίκησης για μικρούς και μεγάλους και αποτελεί θεσμό για την Ελληνική Πρωτεύουσα.

Ο «29ος Γύρος της Αθήνας», αντικατοπτρίζει την κοινωνική προσπάθεια του Οργανισμού και έχει έναν ιδιαίτερο σκοπό: με 1€ συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση για τα παιδιά που πάσχουν από επιληψία. Με τη συμμετοχή 30.000 ατόμων, καταφέρνουμε να συγκεντρώσουμε το ποσό των 30.000€, κάνοντας πράξη την αγορά ενός ηλεκτροεγκεφαλογράφου, τον οποίο ο Οργανισμός θα προσφέρει στο Νευρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». για την έγκαιρη πρόληψη και θεραπεία της επιληψίας στα παιδιά.

30.000 συμμετοχές θα χαρίσουν το χαμόγελο και την ελπίδα στους μικρούς μας φίλους!

Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει στις 09.00 το πρωί με εκκίνηση και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο.

    Στο πλαίσιο του 29ου Γύρου της Αθήνας, ο Οργανισμός σε συνεργασία με το Νευρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων  «Αγία Σοφία» και την Αντιδημαρχία για το παιδί του Δήμου Αθηναίων, οργανώνει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 5.30μ.μ. στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) ημερίδα με θέμα «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ή ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ –  Ας μιλήσουμε για την επιληψία», με σκοπό τη σωστή ενημέρωση για την επιληψία.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο site  του ΟΠΑΝΔΑ : http://www.opanda.gr/

και στο τηλέφωνο :210 5284873 &  874

 

Περισσότερα

1/10/2015 Παγκόσμια Μέρα 3 ης Ηλικίας

Καταχώρηση 2015/10/01

Δωρεάν υπηρεσίες στους έχων προβλήματα ακοήςΔωρεάν υπηρεσίες στους έχων προβλήματα ακοήςΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, η  Akoustica Medica διοργανώνει από τη Δευτέρα 28/9 ως την Παρασκευή 2/10 ανοιχτή εβδομάδα δοκιμής σύγχρονων ακουστικών βοηθημάτων.

Καθημερινά από τις 9,00 το πρωί και ως τις 17,00 το απόγευμα θα πραγματοποιούνται:

• Έλεγχοι καλής λειτουργίας σε χρήστες ακουστικών
• Δωρεάν καθαρισμόςακουστικών από κερί / σκόνη
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης θα πραγματοποιούνται δωρεάν συμβουλευτικές συνεδρίες με τους ειδικούς ακοοπροθετιστές:
• Θα μπορέσετε να ρωτήσετε ότι σας απασχολεί σχετικά με την ακοή και τα βοηθήματα ακοής
• Θα σας δώσουμε συμβουλές για το πώς μπορείτε να ακούτε καλύτερα ακόμα και χωρίς ακουστικά
Τέλος, όσοι θέλουν, θα μπορέσουν ναδοκιμάσουν σύγχρονα ακουστικά σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που αντικατοπτρίζει τις καθημερινές συνθήκες ακρόασης, όπως:
• Πώς θα ακούει στο κινητό και στο σταθερό τηλέφωνο
• Πώς θα ακούει στην τηλεόραση χωρίς να ανεβάζει την έντασή της σε ενοχλητικά για τους άλλους επίπεδα
• Πώς θα ακούει και θα ξεκαθαρίζει μέσα σε θόρυβο.

 Το ακοολογικό κέντρο της Akoustica Medica βρίσκεται στην Πλ. Ομονοίας 12 στον 2ο όροφο – έξοδος ΜΕΤΡΟ Πανεπιστημίου / Σταδίου. 

Για προγραμματισμένα ραντεβού καλείται στο 800 11 65000 - χωρίς χρέωση από σταθερά τηλέφωνα - ή στο 210 3214463 από κινητά. Μην ξεχνάτε ότι η Akoustica
Medica διαθέτει και την Δωρεάν Υπηρεσία Κατ’οίκον Εξυπηρέτησης για όλους όσους δυσκολεύονται να επισκεφθούν το ακοολογικό της κέντρο.      

                                                                                                                                    Πηγή: http://www.protothema.gr/

Περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΡΕΧΩ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Καταχώρηση 2015/09/24

Race for the Cure-Δηλώστε συμμετοχήRace for the Cure-Δηλώστε συμμετοχή 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Αλμα Ζωής» με την έγκριση της Οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure ® διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά των Αγώνα Greece Race for the Cure® την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο.

Οι διαδρομές θα είναι δύο, 5χλμ και 2 χλμ αντίστοιχα. Η έναρξη της διοργάνωσης είναι στις 10:30 το πρωί για όλους τους συμμετέχοντες, δρομείς, περιπατητές και δρομείς με chip χρονομέτρησης και η εκκίνηση του 7ου Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου θα πραγματοποιηθεί στις 11:30π.μ

Έναρξη διοργάνωσης: 10:30π.μ.

Εκκίνηση Αγώνα: 11:30π.μ.

 

Περισσότερα..

Περισσότερα

Συνδεθείτε μαζί μας